De Fruytenier

Ambachtelijke fruitbereidingen en fruitsappen

Artisanaal

Het ambachtelijk karakter van onze activiteit uit zich in de kleinschaligheid en de werkprincipes die we hanteren :

 

  1. Alle produkten die we maken vinden bij aanvang hun oorsprong in onze tuin (appels, peren, pruimen, kersen, krieken, stekelbessen, bosbessen, frambozen, sleedoornbessen, meidoornbessen, bosbessen, braambessen, rode bessen, aardbeien, rabarber, walnoten, hazelnoten, …)
  2. Is de oogst uit eigen tuin onvoldoende dan gaan we op zoek naar gelijkgestemde zielen voor de aankoop of ruil van ecologisch gekweekt fruit (buurtbewoners, familiale kwekers, boomgaardenstichting, …)
  3. We kopen of ruilen (we krijgen het fruit en de schenker krijgt een deeltje van de produktie) enkel fruit uit eerste hand (maw geen tussenverkopers)
  4. We werken enkel met dagvers fruit.
  5. Vandaag plukken = vandaag bereiden
  6. We bereiden enkel per kleine hoeveelheid (1,5 kg of 3 kg fruit per bereiding)
  7. Alle bereidingen gebeuren in huis en door onszelf
  8. We voegen geen kunstmatige ingrediënten toe aan onze produkten
  9. We gebruiken een minimum aan toegevoegde suikers : 25 % bij de confituur, 4 % bij de appelmoes en 0 % bij het perensap.
  10. De confituuringrediënten zijn simpel : 75% dagvers fruit en 25% geleisuiker

Doordat we geen kunstmatige ingrediënten toevoegen aan onze producten zijn onze vruchten de absolute smaakmakers. Dit betekent ook dat geen enkel product identiek smaakt of er identiek uitziet :

 

  • de aardbeiconfituur bereid in juni zal licht anders smaken dan deze bereid in augustus
  • het perensap zal niet altijd dezelfde kleur hebben 
  • de appelmoes zal de ene keer wat zoeter zijn dan de andere keer

Wel heb je telkens de garantie van een product boordevol dagvers fruit, van topsmaak en 100% natuurlijk !